Kami ngabantosan dunya berkembang saprak 1983

Pangaruh panjang cantilever luhur kana beban shoring tina formwork disc-lock

dfb

Rapid Parancah (Téknik) Co., Ltd parantos ngadegkeun hubungan strategis sareng Universitas Tenggara ti saprak 2004 sareng ogé ngadegkeun tim panilitian ilmiah anu kuat pikeun nyandak sistem panilitian anu jero pikeun faktor kaamanan anu nyokong disk lock formwork. Panjang cantilever luhur nyaéta jarak tina nyanghareupan luhur sirah U anu tiasa diluyukeun kana ledger lapisan paling luhur tina scaffold, sabab panjang cantilever a dina gambar di handap ieu, anu disebatna disebut panjang cantilever.

Panjang Cantilever biasana kedah disaluyukeun pikeun minuhan formwork jangkung kabutuhan desain. Salaku jarak tina standar kana cakram octagonlock pang caketna nyaéta 250mm atanapi 325mm (kerah dasar ka luhur), ngemutan jangkungna sirah U anu tiasa disetél, janten panjang cantilever sami atanapi langkung ageung ti 300mm sacara umum.

Posisi paling lemah tina kaku tina formwork lock disc nyaéta dina struktur dukungan tibalik, dina raraga diajar pangaruh panjang cantilever a dina kapasitas loading stabil struktur scaffold, nyandak 4 × 4 span 1 léngkah sareng 4 × 4 span 4 léngkah struktur pangrojong formwork salaku objék panilitian (standar léngkah h = 1500mm), anggap misah panjang tungtung cantilever janten 300 ~ 1000mm, sareng ningkatkeun stabilitas nonlinear ku 50mm unggal waktos kanggo ngitung.

fdb

Kalayan panjang cantilever ningkat sareng dukungan formwork gantina, perpindahan maksimum tetep ningkat, struktur pangrojong robih tina teu stabilitas bending kana ketidakstabilan lokal di tungtung luhur kantil. Modeu henteu stabil dipidangkeun dina gambar ieu:

mmh

Hasil perhitungan kapasitas pamuatan stabil anu pamungkas tina 4 × 4 span 1 léngkah sareng 4 × 4 span 4 léngkah disk struktur formwork pangrojong struktur kalayan panjang bagéan cantilever dipidangkeun dina tabel ieu:

fgh

Tina tabel ieu, éta nunjukkeun yén panjang cantilever ngagaduhan pangaruh anu hébat kana kapasitas beban stabil pangrojong formwork. Salaku conto: pikeun 4X4 span 4 léngkah pangrojong struktur, nalika = 300mm, kapasitas loading stabil na Pcr = 77.91KN, atanapi nalika a = 1000mm, kapasitas loading stabil na Pcr = 21.97kN, nalika = 300mm, kapasitas loading saluyu na 27.9% .

Hasilna nunjukkeun yén panjang cantilever ngagaduhan pangaruh hébat kana kapasitas lodaing anu stabil tina struktur dukungan formwork. Ku alatan éta, dina rarancang rékayasa sareng konstruksi, panjang cantilever kedah dikontrol ketat pikeun mastikeun kasalametan struktur dukungan formwork. Désainer kedah dumasar kana ukuran beban (nangtung, horisontal). Pikeun panjang cantilever anu langkung ageung, ukuran struktural pikeun ngirangan langkah ledger horizontal tiasa dianggo pikeun ningkatkeun kasalametan struktur dukungan formwork.


Pos waktos: Jan-16-2020