Kami ngabantosan dunya berkembang saprak 1983

Kapasitas loading tina standar

nfg

"Pasihan abdi fulcrum sareng kuring bakal ngangkat bumi. - Archimedes. Masihan standar, naon anu anjeun tiasa tahan? "

Sadayana terang kapasitas muatan standar anu luhur dina sistem perancah. Sakumaha ageungna? Urang nyarios nganggo data.

1. Itungan beban standar

Standar gancang dibagi kana tipe B (tipe standar) sareng tipe Z (tipe tugas beurat), bahanna henteu kirang ti Q345. Karakteristik bagian dipidangkeun dina tabel di handap ieu.

fy

Numutkeun kana "Spesifikasi téknis pikeun kaamanan disk konci baja tubular scaffold dina konstruksi" (JGJ231-2010):

Rumus itungan 1: l0 = ηh

Rumus itungan 2: l0 = h '+ 2ka

Diantara aranjeunna:

η - koefisien koréksi standar 1.2;

h - jarak stride maksimum lapisan tengah Parancah; (nilai barang umum nyaéta 1500)

h '- jarak léngkah paling luhur tina Parancah kedah dikirangan ku hiji piring; (nilai barang umum nyaéta 1000)

k - étang épisién réduksi panjang cantilever, disetél salaku 0,7;

a - jarak tina standar kana garis tengah buku besar di lantai luhur ka titik dukungan jack dasar anu tiasa diatur. (Maks. 650mm)

Panjang standar anu diitung nyaéta nilaina ageung, nyaéta, l0 = 1910mm

Babandingan aspék: Tipe B λ = l0 / i = 119.3, Tipe Z λ = l0 / i = 94.6.

Numutkeun kana "JGJ231-2010 ″ lampiran D tabel D-2 Q345 pipa waja tekanan sumbu koefisien stabilitas φ tiasa didapet: Tipe B φ = 0.350, tipe Z, φ = 0,516.

Maka nilai desain muatan maksimum anu diijinkeun tina hiji standar:

dfn

2. Tés loading standar

Digabungkeun sareng hasil itungan standar, Rapid Scaffolding (Engineering) Co., LTD. sasarengan sareng Universitas Tenggara, parantos ngalakukeun séri tés ilmiah sareng sistematis ngeunaan kapasitas muatan scaffolding disk.

Setélan Tés:

Panjang ledger 1500mm, jarak léngkah 1500mm, kalayan kurung diagonal lengkep.

Hasil tés:

Tipe B: kapasitas bantalan pamungkas F = 396.3kn (4 standar), sarua jeung beurat 28 mobil kulawarga, hiji standar tunggal 99.1kn, sarua jeung beuratna 7 mobil kulawarga.

Model Z: kapasitas bantalan akhir F = 546.0kn (4 standar), sami sareng beuratna 40 mobil kulawarga kalayan standar tunggal 136,5kn, sami sareng beuratna 10 mobil kulawarga.


Pos waktos: Jan-16-2020